Mindeord for Bente Clemmensen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den 17.august var jeg på besøg hos Bente Clemmensen og hendes mand Jørgen, for at sige Bente tak for 12 år som frivillig medarbejder og styrelsesmedlem på Lokalarkivet i Præstø. Men at der kun skulle gå en måned, før Bente måtte søge på Hospice i Bandholm, hvor hun lørdag morgen d. 5.oktober døde, det have jeg ikke troet.

Bente kendte jeg ikke, før jeg i august 2007 hilste på hende som ny frivillig medarbejder på Lokalarkivet. Men der skulle ikke gå lang tid før jeg oplevede Bente, som den glade kvinde hun var. Hun faldt hurtigt ind i arbejdsrytmen i arkivet, selv om det jo var noget anderledes i forhold til hendes tidligere arbejdsplads i Præstø Kommune, hvor hun havde været leder af Pensionsafdelingen, til hun gik på pension i 2007. Hurtigt fik hun arbejdet sig igennem adskillige kurser på arkivet, hvilket er en forudsætning for at kunne arbejde der og var klar til at påtage sig svære og udfordrende opgaver. Hun borede sig igennem dem, var en arbejdsbi og hun elskede det. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Bente, hun var altid positiv og altid den første, der stillede op når der var behov for hjælp.

Men ingen havde set ’mørke skyer’ trække op. For pludselig måtte Bente i 2011 melde sig syg – hun havde fået konstateret kræft i den ene lunge, blev opereret og erklæret rask. Og så var alting jo godt. Men så godt skulle det alligevel ikke gå, for Bente måtte for 1½ måned siden orientere os på Lokalarkivet om, at hun nu ikke mere magtede at sidde i arkivets Styrelse og heller ikke magtede arbejdet på arkivet.  En stor beslutning, som jeg ved Bente havde haft svært ved at tage, for udover sin mand Jørgen, deres børn og børnebørn havde arbejdet på arkivet været en stor del af hendes liv som pensionist. Hun havde kæmpet, som den lille seje kvinde hun var, -for hun ville ikke give op. Så da Bente fortalte os dette, vidste vi, – at nu var det alvor.

Ære være Bentes minde, – vi vil alle savne dig.

Ove Rye Jørgensen,-

på vegne af Præstø Lokalhistoriske Arkiv

Billeder og historiske artikler fra Præstø gl. kommune