Sct. Antonius munken og grisen…

Men før vi når så langt skal vi lige have starten på dette projekt, for hvordan og hvorfor startede den. Så her kommer den i forkortet version, for personen der tog initiativet til dette var Bente Wermuth fra Jungshoved der døde i 2014, men som nåede at se projektet gennemført og publiceret. Så den grundlæggende tekst har vi fra de artikler der igennem årene er skrevet i aviserne Præstø Avis, Sjællandske og Ugebladet

Bente Wermuth var stædig og vidste med den erfaring hun havde fra sit arbejde, at for at få noget gennemført skulle man hænge sig fast og blive ved,- ellers blev det ikke til noget. Bente var på det tidspunkt i 2010 blevet 81 år hvor hun tog initiativet til at redde de 2 store, game elmetræer der havde fået elmesyge og som kommunen nu ville fælde. Men den tanke var for Bente helt forfærdelig, for de måtte kunne tilhugges til et par skulpturer. Så med den idé i ærmet, kontaktede hun daværende borgmester Ole Møller Madsen og kunstneren Jens Andersen, hvor begge blev interesseret og positive for projektet.

Læs herefter det videre forløb af projektet, – hvordan det igennem årene er gået, for vi har dem stadig, men det er kun grundet et par ‘stædige’ personer Carsten og Nicole Saunte i Præstø, for ellers var de sandsynligvis i 2010 blevet fældet og brændt, grundet forrådnelsen.

13.08.2002, Ugebladet, s.6
13.08.2002 Præstø Avis, s.13
28.01.2003, Præstø Avis side 8
22/23. 02.2003 Præstø Avis, side 11

Da Præstø fejrerede sit 600 års Købstadsjubilæum den 26.juni 2003 med besøg af dronning Margrethe og Prins Henrik, skulle Antonimunken også besøges og beundres, med tale af Bente Wermuth

Årene gik ud, og træerne der jo der allerede i 2003 ved udskæringen til Antonittermunken, var sygedomsramt og fældningstruet og på ‘målstregen’ blev reddet, blev i foråret 2020 fældningsmoden inden det i en storm ville vælte. Men det måtte ikke ske, så da det blev skrevet i avisen, var der en folkestemning i byen, at Antonittermunken måtte reddes og flyttes til en anden plads. Så herfra blev flytningen af munken omtalt i avisen mange gangen og sluttede med at det skete den 27.oktober 2020, læs selv dem alle artiklerne.

Og så var det flyttedag for Munken. Det skete 25.september 2020

..og i dag står Munken stadig og knejser på hjørnet af Kittenstræde og Havnevej. Der er gratis adgang til haven..