Springvandet ved fjorden

Jeppe Hein, – hvem er han den kunstner fra Præstø

Jeppe blev født i København i 1974, men da hans familie flyttede til egnen ved Præstø følte han den som sin “hjemby”. I 1992 blev Jeppe udlært som tømrer i Silkeborg og 5 år senere i1997 blev han uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og 2 år efteruddannet i 1999 fra Stadel Hochschule fur bildende kunstner i Frankfurt/Main. Jeppe fik sit internationale gennembrud i Berlin i Gallery Johan Kønig, med “360 grader Presence” – en stålkugle med indbygget maskine der stødte ind i døre og ramte vægge. Han har udstillet 56 gange- F. eks. pa Pompidou Center i Paris, i Los Angeles (USA) og på Statens Museum for Kunst i København.

Jeppe Hein har sit værksted i Berlin og herfra inviteres hans interaktive kunst ud i Verden. Han har udstillet pa Biennalen i Venedig 2001, 2003 – og i 2005 blev han inviteret til at opstille en “vandpavillion” pa pladsen mellem den store kanal (Canale Grande) og jernbanestationen (Venezia, Santa Lucia). Det er den “Vandpavillion” der står her ved fjorden i Præstø. Og i en forbedret udgave med nye individuelle pumpesystemer der følger vindsensoren. Jo stærkere vind jo lavere vandhøjde. Vandet bliver genbrugt efter at det er renset i et sandfilter. Al vandet bliver renset i løbet af 4 timer. Et klorfrit tilsaetningsstof bliver doseret sa colibakterier og urin bliver neutraliseret/

“Vandpavilion” bliver overvåget af Meiwa GMBH fra dets værksted i Berlin.

Det særlige ved Jeppe Heins Vandpavilion er at den har sit eget liv, og at den deler sit liv med enhver der bruger Vandpavilion. Man behøver ikke tænke over meningen med værket, det oplever man umiddelbart når man træder ind i mellem vandvæggen. For man aktiverer sensorer og vandet holder enten op med at springe – eller springer igen.

Kunstneren Jeppe Heins springvand, se og lyt til han fortælling om springvandet, tryk her

Kulturpris 2011 går til tidligere Præstø-dreng, læs artiklen i Sjællandske Nyheder, tryk her