Kongebesøget i Præstø 1937

Byen var på den anden ende.
Byrådsmedlemmerne står klar til at ´modtage Kong Chr. X

Kong Christian d. X havde gennem amtsmanden meldt sin ankomst den 19.juni 1937. Kongen skulle besøge byen og jubilæumsdyrskuet på Præstemarken uden for byen. Alle sejl var sat til og den indkøbte “flagalle” fik sin premiere på dagen. Festligt skulle det være og festligt blev det. Så kl.10 om formiddagen var der pakket med mennesker fra byen og resten af Sjælland. Vejret artede sig, det blev solskin.

Modtagelsen skete allerede ved Rønnede, hvor Politimester Vagn Bro og 16 politifolk var mødt op. Vagn Bro kørte i spidsen ad landevejen til Præstø. Skolebørn og deres lærere havde taget opstilling langs vejen, og i nærheden af Brøderup red en dreng på en hvid hest ud foran kongens bil og overrakte en buket blomster. Kortegen kørte i Præstø ind ad Adelgade og op ad Torvestræde .

Kong Chr. X er ankommer til Rådhuset og hilser på Byrådsmedlemmerne efter at han havde hilst på de mange mennesker der stod på torvet

Præcist kl.14 svingede kongens bil op foran Rådhuset på Torvet. Vagn Bro havde tilrettelagt ruten og afspærringerne, og alt fungerede perfekt. Tage Christoffersens orkester havde spillet hele formiddagen på Torvet og folkemængden var i festhumør.  Kongen var i admiralsuniform og steg ud af bilen under stor jubel. Han hilste på byrådet og  borgmesteren Otto Madsen holdt en lille velkomsttale, og der blev råbt et nifoldigt hurra.  Kongen beså byrådssalen og skrev sit navn i gæstebogen der var indkøbt til lejligheden og som nu befinder sig på Lokalarkivet i Præstø.

Sidste del fra dagens kongebesøg foregår på Dyrskuepladsen ved Præstemarken. Den er klar i uge 25

Se en billedserie  fra dagen på Arkiv.dk, så klik på den grønne tekst.